Política
Borja Sémper
Foto: Borja Sémper | Flickr
Referèndum

El PP augura un altre intent de referèndum a Catalunya i culpa a Sánchez: "Ha activat el Procés"

Temps de lectura: 2 minuts
Borja Sémper
Foto: Borja Sémper | Flickr

El PP augura un escenari idèntic al que hi va haver a Catalunya l'any 2017 amb la celebració d'un referèndum després de les últimes declaracions dels líders de les formacions independentistes. 

Per què és important? La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquests dies a diversos mitjans que el PSOE i la seva formació ja estan "parlant del referèndum" d'independència per Catalunya. 

Què diuen? El portaveu del PP, Borja Sémper, ha lamentat que "Pedro Sánchez torni a activar" el Procés que "van desactivar" el 2017 tant "l'Estat de dret com la societat catalana".

  • "Ja vam dir que aquesta llei d'amnistia no serà suficient per satisfer les ànsies independentistes, com no ho van ser els indults, com no ho va ser la rebaixa dels delictes de malversació, com no ho va ser l'eliminació del delicte de sedició", denuncia Sémper. "No n'hi ha prou perquè l'objectiu polític de l'independentisme és assolir la independència de Catalunya". 
  • "Tenim un president i un govern espanyol atrapats, però el pitjor de tot és que Espanya està atrapada, per una banda, pels interessos de Puigdemont i de Junqueras i, de l'altra, pels interessos de Sánchez”, afegeix.

A més, el popular ha aprofitat per retreure el silenci del president espanyol pel que fa al cas Koldo i ha advertit que el PP no decaurà en la seva investigació per descobrir la veritat.  

  • “El silenci de Sánchez és intolerable. El seu mutisme, a més d'evocar la pitjor reacció possible d'un polític quan hi ha sospites de corrupció, només fa que acreditar tots els dubtes i el fa còmplice”, remarca Sémper. 

Per acabar: Borja Sémper critica que Sánchez es dediqui a aixecar un mur entre espanyols, parli de 'fatxosfera', que s'assenyali des del Consell de Ministres a periodistes, empresaris i mitjans de comunicació i que també es difami al líder de l'oposició amb dades falses.